Hundekjøring & skitur til Dyranut

Hardangervidda er som skapt for hundekjøring. Vidder og lave åser uten forstyrrende vegetasjon er perfekt for å kjøre hund.

Hundene bråker og gjør før du setter av gårde, men med en gang sleden er i gang, tier de stille. Du hører bare pustingen fra hundene når de trekker deg opp og ned kollene og over Nord Europas største høgfjellsplatå.

På denne turen vil du få en ordentlig oppfatning av hva ekte hundekjøring går utpå og du vil få oppleve fantastiske Hardangervidda.

Lørdag hundekjøring og søndag ski.

Sesong/dato:
24.-26.mars 2023

Pris kr. 5900,- pr. person

Fredag:

Frammøte på Halne fjellstugu før middag kl 19.00
Informasjon, sikkerhet og innføring i hundekjøyring

Lørdag:

Frokost kl 08.00- 09.00

Me reiser frå Halne mot Stigstuv- Raudhelleren og til Skaupa. Her bli det lunsj rundt bålet eller inne på ei liten jakt og fiskehytte avhengig av veret før me set kursen mot Halne fjellstugu att. Turen er ca 6- 7 timar

Middag kl 19.00.

For dei som ynskjer er panoramabadstugu varm etter middag.

Søndag:

Frokost kl 08.00- 09.00

Me smører skia før me legg turen nordover mot Krækkja og vidare vestover til Kjeldebu. Her bli det lunsj før me går sørover til Dyranut. Biltransport frå Dyranut til Halne. Turen er ca 6 timar

I løpet av denne helga fer du oppleva store delar av Hardangervidda både når det gjeldt natur, dyreliv, ver og samhald.

Hundekjøyring er ein livsstil og guidane/ hundekjøyrerane som bli med dikko er verkeleg fjellfolk som har hund og hundekjøyring som sin livstil. Dei vil fortelja om sine fjelliv, livsstil gjennom året samt trening og gjennomføring av både korte og lange løp.