UTFORSK

Høgt over kvardagen

UTFORSK

Høgt over kvardagen

Halne Fjellstugu, og området rundt, er stedet både for deg som ønsker å finne ro og for deg som ønsker en mer aktiv ferie.

Opplevelsene kan være tilrettelagte på forhånd eller bli til underveis i oppholdet. Valget og tiden er din.

Du kan vandre i fjellet, gå på ski, være med på jakt- og fisketurer, eller hva med å kite? Dette er bare noe av det vidda tilbyr.

Hvilke opplevelser som finnes på og rundt Hardangervidda kan du lese mer om under her.

RYPEJAKT

Jaktsesongen for rype starter 10. september og varer til 28. februar.

Dette er en etterlengtet begivenhet og tid på året for jegere og vi selger ferdige pakker med overnatting, mat og jaktkort.

Sesong: September-Februar

SKI

Halne byr på et eldorado for alle som foretrekker kombinasjonen bortoverski og vakker natur.

Fra Halne er det mange turalternativer som følger kvistede løyper, blant annet til Krækkja, Heinseter, Sandhaug, Rauhelleren, Stigstuv, Fagerheim, Tuva og Dyranut som alle er klassiske turmål.

Sesongen varer til langt ut i mai.

FISKE

Hva med stekt fjellørret til lunsj i lyngen? Det smaker ekstra godt med mat man fanger selv.

På Hardangervidda er det mulig å få fiskekort til de fleste vann, og på Halne selges det fiskekort for bekker og vann på Hardangervidda. Isfiske er lovlig hele vinteren, og fiskesesongen varer fra isen går frem til midten av september. Som en gjeng med ivrige fiskere, tipser gjerne vertskapet på Halne om hvor fjellørreten biter best akkurat nå.

Sesong: Mai-September

KITING

På Halne er det optimale forhold for å kite på Hardangervidda. Området rundt har stabile vindforhold, og her kan du rigge opp kiten rett utenfor døren. Det kan selvsagt være lokale variasjoner, men da er ikke alternativene langt unna.

Med lidenskap for kiting på huset, hjelper vi gjerne til med å finne frem til de beste spottene.

Vi har et samarbeid med Villa Surf Garden.

Sesong: Mars-Mai

VANDRING

Halne både er og betyr midt på vidda. Herfra kan man gå innover vidda i alle retninger. Her nytes friheten under en åpen himmel; enten ved å følge stien eller finne sin egen vei. Uansett anbefaler vi kart og kompass i sekken. Fra Halne går det merkede stier til turisthytten Stigsuv og DNT hytta, Krækkja. Det er også populært å ta Halnekongen over Halnefjorden. Da kommer man nærmere Heinseter og DNT hytta, Rauhelleren.

Sesong: Juni-Oktober

SYKLING

Om du kommer med sykkel til Halne er mulighetene mange med fjellstua som utgangspunkt. Her kan du legge på hjul videre mot nasjonalparken, oppleve den flotte Tinnhølveien eller Norges vakreste sykkelvei: Rallarvegen.

Sesong: Juli-Oktober

VILLREINEN PÅ HARDANGERVIDDA

Villreinen er en art som lever i høyfjellet hele året. Om sommeren er det slik at den har nok mat over store deler av fjellet og er noe mindre sårbar for forstyrrelser.

Om vinteren derimot er villreinen avhengig av ro og fred, idet maten er svært sparsommelig og i mange områder under mye snø og is. Den oppsøker derfor områder der det er mulig å finne mat. Villreinen går på sparebluss og vil helst ikke bevege seg så mye på denne tiden da den må spare energi for å komme gjennom vinteren.

På vinterstid er dette ofte opp mot Rv.7 over Hardangervidda, da det der foregår mye aktivitet som kiting, skigåing og hundekjøring.

Det er viktig at alle som bruker fjellet tar hensyn til villreinen.

BÅTTUR MED HALNEKONGEN

Halne Fjellstugu er hjemmet til Halnekongen. Den populære båtruten har vært driftet siden 1954, da demningen på Sleipa ble bygget.

Ta båten over Halnefjorden som start på en fottur, eller som en rundtur. Eller hva med å ta en eller flere overnattinger på Halnefjordhytta som vi leier ut. Halnekongen går fra Halne Fjellstugu til Skaupa/Sleipa.

Overfarten tar rundt 40 minutter og det er plass til 37 passasjerer. Det er ikke nødvendig å forhåndsbestille billetter i tidsrommet hvor Halnekongen har rutetider.

Sesong: 1. Juli – 28. August

VØRINGSFOSSEN

Dette er et av Norges mest besøkte turistattraksjoner, og det med god grunn. Vøringsfossen er en del av elven Bjoreio i Eidfjord kommune i Vestland fylke. Den har et loddrett fall på 145 meter og et totalt fall på 182 meter. Statens vegvesen har ferdigstilt trappebroen over den 182 meter høye Vøringsfossen. Den gjør det mulig å forsere det høye juvet med Måbødalen i bunnen i 99 trappetrinn. Vøringsfossen ligger en halvtimes kjøring vest for Halne.

Sesong: Hele året

NORSK NATURSENTER

Kom nærmere kulturhistorien, dyrelivet, naturen og klimaet på Hardangervidda.

Norsk Natursenter Hardanger ligger i Eidfjord ca. 40 minutter med bil fra Halne, og er et topp moderne opplevelses og formidlingssenter. Her vises en spektakulær panoramafilm og senteret er et autorisert besøkssenter for Hardangervidda nasjonalpark.

Sesong: 1. april – 31. oktober

Stillhet – Ro – Pust

INTO THE WILD