PLASSEN

Barsk, stødig og raus

PLASSEN

Barsk, stødig og raus

Å drive fjellstue på Hardangervidda
er en egen livsstil

Man må ha en ekstra lidenskap for natur, vær og vind, og ikke minst kjenne gleden av å dele den med andre. Vi på Halne legger vår ære i å gi besøkende opplevelser de kan ta med seg videre. Enten man stopper for en smakfull matbit og en naturopplevelse eller ønsker å overnatte hos oss.

For oss som jobber her oppe er det viktig å kunne dele av kunnskapen vi har om steder, turmuligheter, tradisjoner og kulturhistorie. Hvor storfisken står og hvordan det er med rypebestanden. Og ikke minst, dele kunnskap og smaker av alle lokale råvarer vi foredler på Halne.

Geirmund Tormodsgard og Ingar Dalen kjøpte Halne Fjellstugu i 2016. Halne hadde vært drevet som en familiebedrift siden den ble bygget i 1933. Nå vokser fjellstua seg inn i en ny tid og vi gleder oss til å dele opplevelser med våre gjester.

Halnefjordhytten

Halnefjordhytta ligger ved sydvestbredden av Halnefjorden som vi leier ut for overnatting. Hyttas beliggenhet ved bredden av Halnefjorden og med elven Skaupa rennende rett ved er helt unik. Her bor du midt i hjertet av Hardangervidda og har suverene muligheter for fotturer, bading, båtturer, fiske og rypejakt utpå høsten. Terrenget rundt hytta er utrolig vakkert og lettgått.

Halnekongen

Halne Fjellstugu er hjemmet til Halnekongen. Den populære båtruten har vært driftet siden 1954, da demningen på Sleipa ble bygget. Ta båten over Halnefjorden som start på en fottur, eller som en rundtur. Eller hva med å ta en eller flere overnattinger på Halnefjordhytta som vi leier ut. Halnekongen går fra Halne Fjellstugu til Skaupa/Sleipa. Overfarten tar rundt 40 minutter og det er plass til 37 passasjerer. Det er ikke nødvendig å forhåndsbestille billetter i tidsrommet hvor Halnekongen har rutetider.

Steinbua

Den gamle ferdselsveien Nordre Nordmannsslepa går forbi nordenden av Halnefjorden og allerede på 1600-tallet fortelles det om at det var overnattingsmuligheter i steinbuer ved Halnelægeret. Steinbua som ligger ved Halne Fjellstugu er en kopi av de gamle overnattingsstedene.

Steinbua på Halne har en lun atmosfære og benyttes til mindre samlinger. Her kan det serveres historiefortellinger og mat og arrangeres after kite og after ski.

Panoramabadstue

Oppleve den perfekte stormen eller varme opp såre muskler etter strabasiøse aktiviteter. Badstuen har plass til 6-8 personer og vi varmer den gjerne opp før dere kommer. Nyt utsikten over Halnefjorden og Hardangervidda mens været herjer ute.

Båtnaustet

Naustet er det perfekte samlingslokalet for vennegjengen, kollegaer eller et sted å feire. Her er det plass til 80 personer og utsikten over Halnefjorden er spektakulær. Båtnaustet er et stemningsskapende husvære og kan både utsmykkes stilfullt eller røft. Et selskapslokale for fjellfolket!

Lavvoen

Lavvoen har plass til 48 personer. Benker er plassert rundt grua i midten som sørger for varme og lun stemning.

For tiden er Lavvo konseptet på Halne under utvikling, men kontakt oss gjerne om du har ønske om en lavvo opplevelse.

Reis til Halne med bil

RV7 over Hardangervidda og langs Hardangerfjorden er en nasjonal turistvei. Du kan også komme deg til Halne via FV50 over fjellet fra vest til øst.

For statlige advarsler og hendelser kan du ringe telefonnummer (+47) 815 48 991, eller besøke Statens Vegvesen.

Kjøretid til Halne:
Fra Bergen: 3,5 timer
Fra Oslo: 4 timer

Reis til Halne med buss

Buss fra Voss, Eidfjord og Geilo.

Brakar kjører buss fra Eidfjord til Geilo med stopp på Halne Fjellstugu i perioden 1/5 – 1/10.

Reis til Halne med tog

Du reiser komfortabelt og kommer raskt til Halne, cirka 3 timer fra Bergen og omtrent 3,5 timer fra Oslo. VY-togene på Bergensbanen passerer den vakreste, villeste og mest urørte naturen i Norge.

Ankomst til Haugastøl eller Ustaoset

Du kan kjøpe billetten din i VY-appen, på nett eller på VY-billettautomat på stasjonen. Husk å kjøpe billett før du går ombord.

1
2
3
4
5
6
7
1

Halne Fjellstugu

2

Dyranaut

3

Haugastøl

4

Ustaoset

5

Fagerheim

6

Maurset

7

Halnefjordhytta

HALNE BETYR HALVVEGS

– MIDT MELLOM AUST OG VEST –