Velkommen til Halne Fjellstugu og Hardangervidda, på Norges tak,
der øst møter vest.

På Halne er det ingen lysforurensning og på nattestid er himmelen fylt med stjerner. Ikke sjeldent kommer nordlyset som en puls over nattehimmelen. En utrolig opplevelse! Halne er stedet for alle, enten det er for å finne roen og stillheten eller om man ønsker aktiviteter som jakt og fiske, fotturer, skiturer, hundekjøring eller med kite innover vidda, eller for de som ønsker å spise hos oss, så kan vi anbefale vår a la carte meny! Vi har lokaler som kan passe for mindre grupper som vil kombinere møte/konferanse og fjelliv, for selskaper og feiring eller for deg som går med giftetanker og vil feire bryllup.

Vår åpningstid i 2021 vil være 05. mars – 10. oktober

Åpent for overnatting alle dager
Åpen kafe/ a la carte fredag, lørdag og søndag frem tom 20 juni – alle dager etter dette.

Dobbeltrom

Overnatte på Halne

Det er viktig med en god seng og ei deilig dyne etter en lang dag i fjellet. På Halne har vi 75 soveplasser som fordeler seg i hovedhuset og i hytter. I hovedhuset har vi dobbeltrom, køyeseng-rom, familierom og leilighet. Rett opp for hovedhuset har vi frittliggende hytter med 3 boenheter i ene hytta og 2 boenheter i andre hytta.
Alle rom/hytter har eget bad og toalett. Med vinduet på gløtt, kan man sove godt i frisk fjelluft fra Hardangervidda.

I tillegg har vi Halnefjordhytta som ligger ved sydvestbredden av Halnefjorden som vi leier ut for overnatting.
Hyttas beliggenhet ved bredden av Halnefjorden og med elven Skaupa rennende rett ved er helt unik.
Her bor du midt i hjertet av Hardangervidda og har suverene muligheter for fotturer, bading, båtturer, fiske og rypejakt utpå høsten.
Terrenget rundt hytta er utrolig vakkert og lettgått.

Pakker & Tilbud

Blomstringstur til Hardanger – valgrie dager

Opplev kontrasten mellom fjord og fjell!
Man bor på Halne Fjellstugu 1140 m.o.h og tar en fantastisk biltur til Hardanger og blomstringen.

Hjemmekontor heilt på vidda?

Hos oss kan du slå sammen fritidsinteresser og jobb.
Vi tilbyr «hjemmekontor» i fellesskap med god avstand til andre eller vi kan ordne noe som er mer skjermet for deg.

Eventyrlig fiske på Hardangervidda

I september får du muligheten til å bestille 2 døgn overnatting med 3 dager fiske! Du får låne båt av oss, det er lov til inntil 6 garn, oter og stang fra båt.

Fiske på Hardangervidda med guide

Bli med vår fiskeguide på eventyrlig fiske. Vi tar deg med på leit etter Hardangerviddas storørret. Halnefjorden er et fantastisk ørretvann og elvene rundt er mektige med mystiske stryk og stillere parti.

I villreinens rike med Halnekongen

”Det er mer enn 9 000 år siden et menneske for første gang satte sin fot på Hardangervidda. Tre hundre generasjoner med reinsdyrjegere har ferdes i disse fjelltraktene. Bli med våres guide for å høre hele historien.

Rakafiskkurs på Halne

Lær deg kunsten å legge ned rakafisk! Fjellørretfiske og rakkafiskkurs passer perfekt for vennegjengen eller kollegaer.Drømmer du om å fiske fjellørret på Hardangervidda og å lære å lage rakafisk?