Folka på Halne

Å drive fjellstue på Hardangervidda er en egen livsstil. Man må ha en ekstra lidenskap for natur, vær og vind, og ikke minst kjenne gleden av å dele den med andre. Vi legger vår ære i å gi besøkende opplevelser de kan ta med seg videre. Enten man stopper for en tallerken husmannskost, eller ønsker å overnatte hos oss.
For oss som jobber her oppe er det viktig å kunne dele av kunnskapen vi har om steder og turmuligheter. Tradisjoner og kulturhistorie. Hvor storfisken står og hvordan det er med rypebestanden. Og ikke minst dele kunnskap og smaker av alle lokale råvarer vi foredler på Halne.
Geirmund Tormodsgard og Ingar Dalen kjøpte Halne Fjellstugu i 2016, Halne hadde vært drevet som en familiebedrift siden den ble bygget i 1933. Nå vokser fjellstua seg inn i en ny tid og vi gleder oss til å dele opplevelser med våre gjester.

Vi sees på Halne – midt på vidda.

Til planlegging

Halne Fjellstugu ligger ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark, 1140 moh. Riksvei 7 går like utenfor og gir fjellstua en unik tilgjengelighet for folk flest. Her kan man leie seg rom med eget bad/wc og nyte fantastiske dager kombinert med utsøkt mat og ro. Hva med å legge jubileum, bursdag eller bryllup til oss? Vi har flotte lokaler som kan passe for dette!
Om du er på vei over Hardangervidda er du også velkommen innom i vår fjellstugu for et godt måltid med husmannskost.
Navnet Halne betyr halvveis, og det var i dette området biskopen fra Stavanger byttet sine følgesmenn da han re over Hardangervidda på bispevisitaser.
Vi har åpent fra tidlig vinter til begynnelsen av oktober. Vi kan også legge til rette for private arrangement utenfor sesong.

Transport

De fleste kommer til Halne med bil, men det er mulig å benytte seg av både buss og tog. Ring oss så hjelper vi deg med planleggingen. Vi tilbyr også henting på Haugastøl Stasjon eller Ustaoset Stasjon mot et tillegg.

Fra Oslo: 4,0 t.
Fra Bergen: 3,5 t.
Buss: fra Eidfjord og Geilo. Link til Skyss Bussruter
Tog: til Haugastøl eller Ustaoset. Link til VY