Bli med å oppleve Fjord-Norges fineste utsikt fra Oksen

Bli med å oppleve Fjord-Norges fineste utsikt fra Oksen

Turdatoer:
Fredag 17 til søndag 19 juni
Fredag 1 til søndag 3 juli

Norge har utrolig mye fin natur, fjell og fjorder. Vestlandet er noe av det fineste og mest unike vi har her i landet. Nå kan du bli med på en spektakulær tur med Halne Fjellstugu og oppleve Hardangerfjorden fra toppen av oksen.
Turen er krevende med sine 1000 høydemeter til topps. Starten er på ca 200 moh og 4,5 km lang tur. Det er noen partier som er bratt opp til toppen på 1241 moh. Liker du å gå toppturer eller lengre turer så vil du elske å gå denne turen. På turen vil du se og oppleve 4 fjordarmer i Hardangerfjorden, og det er sjelden en kan oppleve å se fjellene stupe ned i en Vestlandsfjord på et slikt spektakulært vis.
Stien går gjennom skog frem til stølen på Vindhovden på ca 600 moh. Her åpner landskapet seg opp og du vil oppleve den fantastiske naturen med fjell og fjorder. Her tar vi en pause før vi fortsetter turen oppover mot toppen. Turen går jevnt oppover til vi er på gode 800 moh. Fra nå og opp til 1100 moh vil vi få et brattere parti hvor vi sluker høydemeter i rolig tempo. Vi vil ikke på noen måte bli eksponert for høyder eller stup med mindre du ønsker å bevege deg godt utenfor stien.
Den fineste og mest spektakulære utsikten får vi på ca 1100 moh. Her flater det mer og mer ut, før vi er på toppen og 1000 høydemeter er tilbakelagt.
På toppen er det en utrolig utsikt over hele Hardangerfjorden. Granvinfjorden, Sørfjorden, Storfjorden og Eidfjorden. Vi vil se inn på Hardangervidda med Hardangerviddas kjente formasjon, Folgefonna og Vossefjella, samt Raundalsryggens topper i nordvest.

Ankomstdag
Kl. 19.00 – Oppmøte på Halne

Kl. 20.00 – 3 retters middag
Kl. 21.30 – Har vi finvær kan de som ønsker bli med på en liten topptur til Halnekollen og nydelig utsikt mot Hardangergjøkulen, Hallingskarvet og langt innover på Hardangervidda.

Turdag
Kl. 08.00 – Frokost med nistesmøring

Kl. 10.00 – Avreise fra Halne, ca. 1 times biltur
Kl. 19.00 – 3 retters middag på Halne Fjellstugu

Avreisedag
Kl. 08-0.30 Frokost

Dagen til egen disposisjon

Pris kr. 3990,- pr pers for 2 døgn m/overnatting.
Tillegg for enkeltrom kr. 300,- pr døgn

Inkludert i prisen:
Overnatting med alle måltider (husk å ta med egen termos)

Topptur til Halnekollen (ca 200 høydemeter)
Transport og guidet tur til Oksen

Har du spørsmål om arrangementet er du velkommen til å ta kontakt med oss på e-post eller  tlf. 53 66 57 12/ 99 44 33 89

Husk; Gode turklær og tursko, solbriller, fotokamera og/eller smarttelefon, Vindtette klær, tursekk

Transport:
Om du ikke kjører bil så kan du ta toget til Haugastøl og vi henter deg der mot et lite tillegg i prisen.

Her finn du togtider: https://www.vy.no

Møtested: Halne Fjellstugu, Hardangervidda 227
Spørsmål om pakken eller bestilling: send epost til post@halne.no

Velkommen til Halne Fjellstugu!