Sommer aktiviteter

I villreinensrike med Halnekongen

”Det er mer enn 9 000 år siden et menneske for første gang satte sin fot på Hardangervidda. Tre hundre generasjoner med reinsdyrjegere har ferdes i disse fjelltraktene.

Sykling på Hardangervidda

Enten du kom med sykkel til Halne eller hadde den på taket av bilen, er mulighetene mange med fjellstua som utgangspunkt.
Her kan du legge på hjul videre mot nasjonalparken, oppleve den flotte Tinnhølveien eller Norges vakreste sykkelvei: Rallarvegen.

Fiske på Hardangervidda

Hva med stekt fjellørret til lunsj i lyngen? Det smaker ekstra godt med mat man fanger selv. På Hardangervidda er det mulig å få fiskekort til de fleste vann, og på Halne selges det fiskekort for bekker og vann på Hardangervidda.

Fottur på Hardangervidda

Med utgangspunkt i Halne kan man gå innover vidda i alle retninger. Her kan man nyte friheten under en åpen himmel; enten ved å følge stien eller finne sin egen vei.
Uansett anbefaler vi kart og kompass i sekken.

Opplev Vøringsfossen

Dette er et av Norges mest besøkte turistattraksjoner, og det med god grunn. Vøringsfossen er del av elven Bjoreio i Eidfjord kommune i Vestland fylke.
Den har et loddrett fall på 145 meter og et totalt fall på 182 meter.

Hardangervidda Natursenter

Kom nærmere kulturhistorien, dyrelivet, naturen og klimaet på Hardangervidda.
Senteret ligger i Eidfjord ca. 40 minutter med bil fra Halne, og de viser blant annet en film laget av Caprino Studio som omhandler området.
Et opplevelsessenter som redder en gråværsdag for hele familien.